Fruits and vegetables production in Uruguay in light of the FAO International Year of Fruits and Vegetables

Authors

DOI:

https://doi.org/10.31285/AGRO.25.982

Downloads

Download data is not yet available.

References

Ackermann N. Horticultura: situación y perspectivas. In: Anuario OPYPA 2016 [Internet]. Montevideo: MGAP; 2016 [cited 2021 Dec 28]. p. 229-46. Available from: https://bit.ly/3168oHZ.

FAO. El estado mundial de la agricultura y la alimentación: progresos en la lucha contra la pérdida y el desperdicio de alimentos. Roma: FAO; 2019. 171p.

FAO. Pérdida y desperdicio de alimentos en el mundo: alcance, causas y prevención. Roma: FAO; 2012. 33p.

He FJ, Nowson CA, Lucas M, MacGregor GA. Increased consumption of fruit and vegetables is related to a reduced risk of coronary heart disease: meta-analysis of cohort studies. J Hum Hypertens. 2007;21(9):717-28.

Lema P, Ackermann MN, Barboza N, Barboza R, Barrios S, Burzaco P, Camaño G, Cortelezzi A, Crosa MJ. Identificación de acciones y hoja de ruta para la reducción de pérdidas y desperdicios de alimentos en Uruguay 2020/2030: informe final. Montevideo: Fundación Ricaldoni; 2020. 126p.

Mercado Modelo. Informes y Estudios [Internet]. Montevideo: Mercado Modelo; 2020 [cited 2021 Dec 28]. Available from: https://bit.ly/3erOTg5.

Ministerio de Ganadería, Agricultura y Pesca, DGDR (UY). Estado de situación de los Registros de la Agricultura Familiar en Uruguay. Montevideo: MGAP; 2020. 33p.

Ministerio de Ganadería, Agricultura y Pesca, DIEA (UY). Anuario Estadístico Agropecuario 2021 [Internet]. Montevideo: MGAP; 2021 [cited 2021 Dec 28]. 261p. Available from: https://bit.ly/3pyPJhp.

Ministerio de Ganadería, Agricultura y Pesca, DIEA (UY). Censo General Agropecuario 2011 [Internet]. Montevideo: MGAP; 2011 [cited 2021 Dec 28]. Available from: https://bit.ly/3Fw8OpU.

Ministerio de Salud Pública (UY). Guía alimentaria para la población uruguaya: para una alimentación saludable, compartida y placentera. Montevideo: MSP; 2016. 101p.

OMS. Alimentación sana [Internet]. [place unknown]: OMS; 2018 [cited 2021 Dec 28]. Available from: https://bit.ly/3sBVtbV.

WHO; FAO. Diet, nutrition and the prevention of chronic diseases. Geneva: WHO; 2003. 149p. (Technical Report Series; 916).

Published

2022-01-05

How to Cite

1.
Zoppolo R, Colnago P. Fruits and vegetables production in Uruguay in light of the FAO International Year of Fruits and Vegetables. Agrocienc Urug [Internet]. 2022 Jan. 5 [cited 2023 Feb. 1];25(NE2):e982. Available from: https://agrocienciauruguay.uy/index.php/agrociencia/article/view/982

Issue

Section

Editorial